Traditioneel Europees zwaardvechten? Wat is dat nou eigenlijk?

Jammerlijk is dat veel mensen een verkeerd beeld hebben bij zwaardvechten. Wat men ziet in films, tv etc is van een totaal ander kaliber. Dit zijn vaak ingestudeerde stukken die tot uitvoering worden gebracht door een acteur. Zwaardvechten zoals wij dat doen is een ware kunst. Een vechtsport die veel discipline,vaardigheden en inzet kent.
Zwaardvechten is een militair middel geweest!! Niets meer en niets minder dan dat. Soldaten van nu hebben een geweer, in de middeleeuwen gebruikte men nu eenmaal een zwaard. Zwaardvechten werd gebruikt voor militaire doeleinden en is dus wel degelijk gebaseerd om mensen serieus pijn te kunnen doen. Gelukkig doen wij dat natuurlijk niet. Maar het besef in het achterhoofd moet men wel degelijk stil staan dat de manier die bij KDF word aangeleerd een harde stijl is aangezien wij de authenticiteit zo realistisch mogelijk willen houden. KDF levert dan ook traditioneel zwaardvechten uit Europa.

Het is letterlijk het zwaardvechten zoals dat in de middeleeuwen gedaan werd. Alleen zijn de technieken dusdanig zo dat het veilig getraind en geoefend kan worden. Alle technieken en concepten zijn namelijk rechtstreeks terug te vinden in historische bronnen zoals manuscripten welke o.a. te zien zijn in het Royal Armouries te Leeds. U leert voetenwerk, techniek, concepten, slagen, steken, tegenaanvallen, combinaties, leren omgaan met de druk die het wapen van uw tegenstander (-ster) op uw wapen uitoefent, worpen, ontwapeningen en nog veel meer.

Tijdens de lessen wordt een heel scala aan gevechtshandelingen geoefend, theorie en principes uitgelegd en bij voldoende niveau en met de juiste beschermende materialen wordt er ook gespard.

U kunt het daarom vergelijken met een volwaardige vechtsport. Alleen betreft het hier traditioneel Europees middeleeuws zwaardvechten. De oude wapenkunsten van Europa dus. Zo komt ook het worstelen, dolk- en stokvechten aan bod om maar eens wat te noemen. Voor elk wat wils. Tijdens de lessen wordt een heel scala aan gevechtshandelingen geoefend, theorie en principes uitgelegd en bij voldoende niveau en met de juiste beschermende materialen wordt er ook gespard. KDF Nederland hanteert echter het langzwaard als uitgangspunt.

Historische Europese krijgskunst, een kunst met een scherp randje.

Zien wij u bij ons in de les? Neem gerust een vrijblijvende proefles, u bent van harte welkom!

  • Zwaarden in een binding

Een veilige omgeving gecreƫerd door KDF zodat ook kinderen kunnen leren zwaardvechten zoals op het onderstaande filmpje te zien is. Het filmpje is wel wat ouder, maar binnenkort zullen we nieuw materiaal hebben om u een goed beeld te geven.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our AVGPrivacybeleid.
I Accept

KDF Nederland zorgt voor een gedegen lesstructuur en lesmethodieken die aansluiten bij de moderne sporten, alleen zwaardvechten! Voor volwassenen een harde vechtsport in een gecontroleerde en veilige omgeving. Filmpje volgt nog! stay tuned