Jeugd-training beginners:
Een training voor beginnende jeugdleden vanaf de leeftijd van 8 jaar staat onder begeleiding van tenminste een lerares en een andere leraar (-es). Er wordt aandacht besteed aan verschillende onderdelen die samen een goede basis vormen voor verdere vooruitgang tijdens de trainingen. Ouders zijn altijd welkom de les bij te wonen. Behalve basistechnieken wordt er tevens aandacht besteed aan gardes, voetenwerk en bijzondere concepten, Alle jeugdleden trainen met nylon zwaarden, dit om de veiligheid tijdens een training te waarborgen.

Jeugd-training gevorderden:
Ook hier is een vereiste dat er van het instructeursteam tenminste twee personen aanwezig zijn om de les in goede banen te leiden. Er is verder veel aandacht voor het aanleren van concepten en het vergroten van inzicht in de onderwezen vechtstijlen. Ook hier worden nylon oefenzwaarden gebruikt om voor een prettige en veilige omgeving te zorgen.

Volwassenen (beginners en gevorderden):
Volwassenen mogen pas met stalen wapens trainen wanneer zij een goede en degelijke basis en beheersing hebben. Dit verschilt per leerling en is onderhevig aan het oordeel van de hoofdinstructeur.

Beginners worden in een aparte groep onderwezen zodat aansluiting en doorstroom naar de gevorderdengroep gegarandeerd naadloos en veilig is. Verder worden schermmaskers en goede beschermende handschoenen vereist. Stichting KDF stelt voor de tijd dat leerlingen deze materialen niet hebben schermmaskers beschikbaar. Er wordt lesgegeven in verschillende wapendisciplines zoals onder anderen: Langzwaard, Langes Messer, Dolk, Worstelen. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar andere wapen, daarbij kunt u denken aan speer, staakbijl, zwaard en Beukelaar (klein handschild). Verder wordt er tijdens de volwassenen-trainingen bij voldoende niveau, met beschermende kleding gespard. De beschermende kleding zorgt ervooor dat u goed beschut bent tegen treffers tijdens het sparren.

Training

Training

KDF leert u zwaardvechten zoals het hoort

Zoals we al reeds vertelt hebben is zwaardvechten een ware kunst. Na een gedegen warming up worden concepten en technieken behandeld.

Examens

Examens

NCS bondserkende examens

KDF Nederland is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond. Elk jaar word volgens het curriculum van KDF een examen afgelegd.

Wedstrijden

Wedstrijden

Wedstrijd Trainingen

Vanaf het seizoen 2018 / 2019 zal KDF ook actief zijn in wedstrijden. Deelname is echter niet verplicht. Wat hiervoor wel verplicht word gesteld is voldoen aan de veiligheid. Naast veiligheid zal men gedegen getraind moeten zijn om deel te kunnen nemen. Alhoewel KDF wedstrijden ziet als een middel in een leerproces en niet een doel aanzich!

KDF Groepsfoto